jultankar

Igår kom julen på prat, Madde sa faktist en klok sak: Att många blir bara mer och mer negativa inför julen för varje år som går (känns det som iallafall), "ååh vad jobbigt med all mat,  pengar, paket, julpynt osv osv" då för man iallafall en trist stämning med sig. Hon berättade om en kompis som var nästan anti julen eftersom hennes föräldrar bråkade mycket vid julen, om tex vem som ska göra vad, vem som ska köpa det osv så det hade "smittat" av sig och hon kände inte att julen var en mysig och rolig tid.

Vi har aldrig haft det så och det är jag himla glad över. Jag har bara goda minnen från julen från då vi var små. Även om min mamma och pappa har tyckt att det har varit SUPER jobbigt och trist så har dom aldrig visat det och det tackar jag för. Julen är ju något som alla barnen ska se fram emot. Man ska ha svårt att somna kvällen innan julafton för att man är så nyfiken och nervös, huset ska vara fullt med julpynt och man ska baka massa julbak, pyssla hemma och göra eget julpynt, lyssna på julmusik, klä julgranen tillsammans och bara mysa på. Så kommer iallafall vi att göra här hemma, inga negativa inställningar här inte!! :) Visst kan man tycka att det är jobbigt, man har ångest osv, men man ska väl ändå försöka att inte visa det inför barnen?

Eller vad tycker ni? :)
Hur har ni gjort och hur har det varit för er? :)Kommentarer
Postat av: Soppe - Nicole's morsa

Jaaaaa, helt rätt. Och en vit jul också!!Ja, nog hade vi kunnat hitta på nå nån dag :)

2010-11-20 @ 20:22:14
URL: http://sbergdahl.blogg.se/
Postat av: Din Karl

Jag är negativ till julpynt! Jag vill inte ha pynt jag vill inte ha en gran och jag vill inte ha julmusik här hemma! haha

2010-11-20 @ 23:23:50
Postat av: Farmor

Kloka funderingar, Carro. Själv så är jag anti jul pga den river upp sår och minnen, varför? Det tar vi en annan gång. ;o) Jag förstår vad du menar, men jag förstår också att människor får ångest och blir anti jul när pressen bara blir större och större för varje år. Man SKA pynta i massor, man SKA baka massor, man SKA köpa dyra julklappar, och många raserar sin ekonomi för julens skull. Vi matas redan i oktober med julreklam, tindrande ögon,hela fina familjen samlad, massor med god mat, som man helst inte ska äta för mycket av för då blir man tjock, och då måste man banta i januari. Julklapparna blir större och dyrare osv. Jag märker redan nu på mitt jobb tex hur snacket går- vad ska du köpa till din man osv? Ifjol fick jag ett par skor för 3000 kronor och en weekend på hotell, men i år har jag bara önskat mig ett halsband för si å så, och barnen ska få nya datorer osv osv. Jag tror du förstår vad jag menar. Det är det som gör att människor blir anti jul, tror jag. Kraven blir för höga, vi människor ställer för höga krav, och dom som inte kan/orkar får ångest och blir anti jul. Tror du inte att det kan vara så? Tråkigt, tycker jag absolut, för julen ska ju vara en glädjens tid, och jag försöker verkligen hålla julandan uppe litegrann. Men som allt annat nuförtiden, så ska även julen vara perfekt.

Jag önskar mig som alla andra jular- lugn, ro, harmoni och lyckliga barn. Å det är inte alltid det billigaste alternativet ;o)

2010-11-21 @ 07:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0